رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: مطابق قانون اساسی عراق و رای دادگاه، دولت موافق قراردادهای مستقیم اقلیم کردستان با شرکتهای عظیم نفتی نیست و مدتی است که این موضوع جدی شده و حتی قراردادهایی که اقلیم برای صادرات گاز به ترکیه منعقد کرده در هالهای از ابهام قرار دارد.
مدیر دیسپچینگ شرکت گاز، صادرات روزانه گاز به ترکیه را روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد؛ یعنی ایران طی نیمه نخست امسال ۳.۷۲ میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه صادر کرده است.
متوسط صادرات ایران به عراق از ماهانه حدود ۷۵۰ به ۵۶۰ میلیون دلار رسیده؛ مسئولین این کاهش را ناشی از تغییر سیاست عراق در حمایت از تولید داخل می دانند و کارشناسان از توقف صادرات فرآورده ها خبر میدهند.
صابر پرنیان در جلسه میز تجاری کشور عراق اظهار کرد: با وجود ظرفیت های بسیار بالای استان در حوزه تجارت، رشد هفت درصدی صادرات به عراق قابل قبول نبوده و حتی در شأن اقتصاد استان نیست. وی ادامه داد: امسال محصولات پتروشیمی و پایه نفتی، انواع مقاطع فولادی.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: یکی از فرصتهای مهم پیشرو در زمینه خنثی سازی تحریم ها، صادرات خدمات فنی و مهندسی و در عوض آن سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی است.
سخنگوی وزارت صمت اظهار داشت: وزارت صمت هیچ مجوزی برای جهت صادرات فراورده برای بخش خصوصی صادر نکرده و طبق قانون صادرات فراوده و نفت در حوزه مسئولیت شرکت ملی نفت است.
وزیر نفت با اشاره به چالشهای بسیار برای فروش نفت و میعانات گازی در زمان تحریم گفت: اجرای پتروپالایشگاه «شهید قاسم سلیمانی» و پالایشگاه «مروارید مکران» تحریمها را بیاثر میکند.
بانک جهانی با اشاره به ناامید کننده بودن کنترل هدر رفت گاز در جهان طی ۱۰ سال گذشته، میزان پرت گاز در ایران طی سال ۲۰۲۱ را ۱۷.۴ میلیارد مترمکعب برآورد کرد.
صنعت پتروشیمی همیشه منبع درآمد ارزی مورد توجهی برای کشور بوده، مخصوصاً در دو سال گذشته رشد سهم صادراتی قابل توجهی از کل سهم صادراتی کشور مختص به صنعت پتروشیمی بوده است.